Actuator a turbosuflantei îndeplinește funcție importantă în turbină. Sarcina ei principală constă în necesitate a presa aer. Actuatori sunt de 2 tipuri: vacumatic si electronic. Actuator este o garanție de siguranță împotriva defectării turbosuflantei, un fel de asigurare in caz de supraîncarcare a turbinei. Elemente componente a actuatorului: supapa, box electronic(plata), capsula vacumatica. Semnele On/Off a actuatorului turbosuflantei transmite semnalul de la plata mecanismului principal de pornire, ei sunt direct conectate cu senzor de presiune, ce se află după turbosuflanta în secție de injectare. În afara de aceasta, în secția tractului este prevăzută supapa, ce redirecționează aerul vacumatic in conducta de aspirație a supapei si a suflantei- ce e necesar pentru evacuarea aerului în exterior. Acest sistem este un tip de siguranță împotriva schimbărilor bruste de presiune la închidere momentală a сlapei acceleratorului.
Daca parametrii aerului umflat sunt pierduți, apare nevoie de a schimba complet actuatorul turbinei. Sfatul nostru profesional este: să nu vă luați să indepliniți acest lucru independent, dar să vă adresați la personalul special instruit, capabil calitativ să înlocuiască actuatorul turbosuflantei, astfel obținînd garantare. Angajații companinei noastre „Turbo-Master” sunt bun exemplu de personal versat in astfel de sarcini.
Cea mai corectă soluție pentru diagnostarea actuatorului, va fi verificarea lui cu echipament special. Pe baza rezultatelor verificării, calculatorul va afișa toți indicatorii pentru piesele defectate care vor trebui să fiu înlocuite. Specialiștii noștri au trecut o pregătire profesională în străinătate la servicii speacializate, aveți incredere in noi.

Conform observațiilor noastre, cele mai frecvente defecțiuni ale turbosuflantei a turbinei sunt urmatoarele:

  1. Deformarea completă a roții dințate a supapei cu acționarea electrică. din cauza frecării puternice, precum si răsucirii, ce duce la o poziție incorectă a mecanismului și, pe lîngă aceasta. duce la o valoare incorectă a presiunii aerului.
  2. Arderea motorului de antrenare a supapei și lipsa de reacție a acestuia la placă electronică internă a controlerului de comanda.
  3. Eventuala defecțiune a plăcii electronice, ce stabilește algoritmul de funcționare a turbinei, dar este posibil reprogramarea acesteia.

Compania „Turbo-Master” în cîteva minute determină dacă actuator are nevoie de reparație sau nu. Din păcate supapa pneumatic și electropneumatica nu pot fi reparate, dar aveți posibilitate să cumparati una nouă de la noi la cele mai benificiate prețuri din Moldova. Meretă să cunoașteți că electric se repară rapid și în timp scurt, veți obtine astfel actutator complet nou.